Ruzsinszki Zita idegenvezető

2005 óta vezetem a magyar csoportokat külföldi országokban. Idegenvezető vizsgát 2007-ben tettem angol nyelven. Jelenleg a Grósz Utazás útjait vezetem a tanítás mellett. Így főleg a hétvégéken és az iskolai szünetben tudok vezetést vállalni.

Telepített idegenvezetői munkáim:

 • Egyiptom

  2005-ben és 2010-ben Hurghadán éltem. Feladataim közé tartozott a reptéri transzfer, programok értékesítése, problémák esetén asszisztencia és a kirándulások vezetése. Autóbuszos kirándulásokat vezetettem több mint 100 alkalommal Luxorba és Kairóba. A túrákra Dr. Kákosi László egyiptológia tankönyvéből és számos szakirodalmi és egyéb regényből készültem fel. Repülős körutazás alkalmával Nílusi hajóutat is vezettem Asszuánig, de jártam néhány alkalommal Alexandriában és Abu Simbelben is.

 • Törökország

  2006-ban Alanyába töltöttem a nyári szezont. Feladataim közé tartozott a reptéri transzfer, kirándulások értékesítése, és a kirándulások vezetése. Alanya városnézés, Pamukkale, Antalya, Side, Manavgat.

 • Tunézia

  2009-ben Susse városában dolgoztam a nyári szezonban. Itt a feladatokat külön választotta a helyi iroda, így az un. nagykirándulások vezetőjeként kirándulásokat vezettem Tuniszba, és a Szaharába.

 • Olaszország

  2007-ben 2 hónapot Rómában, 5 hónapot pedig Szardínia szigete és Toszkána között ingázva töltöttem. Az utasok Rómába érkeztek, és autóbusszal kompoztunk át velük Szardínia szigetére. A szigetről egy napos program keretében Korzikára is áthajóztunk az autóbusszal együtt és így látogattuk meg Bonifaciot és Porto-Vecchiot. Szardínia szigetén Alghero és Maddalena szigete volt a program Badesiből.

 • Spanyolország

  2008-ban egy 9 személyes kisbuszt kaptunk az Aerovivától egy tankoló kártyával, és 5 kirándulás névvel. Egyetlen kitétel volt, utaspanasz ne legyen. Mi magunk építettük fel a napi kirándulásokat, mit nézünk meg, hová megyünk be az utasokkal.

 • Portugália

  Spanyolországból jártunk át az utasokkal a 9 személyes kisbusszal kirándulni Lagosba, Silvesbe, és Szent Vince fokra, esetenként Lisszabonba, ha az utasok külön kérték és vállalták a hosszabb utazást.

 • Görögország Kréta szigete

  Feladataim közé tartozott a reptéri fogadás, fogadó órák megtartása és a programok értékesítése. Kirándulásokat csak Santorini szigetére vezetettem.

 • Egyesült Arab Emirátusok

  2006-2007 telét Ras Al Khaimahban töltöttem, ott volt a szállásom. A közlekedésre egy Nissan Tidát kaptam. 4 különböző emirátusban volt hotelem, amelyeket látogatni kellett (6.000 kilométert vezettem 2 hónap alatt). Reptéri transzfer heti két alkalommal volt éjszaka, előtte Dubai városnézést vezettem, utána pedig az infó órákat tartottam, a többi napon pedig kirándulásokat vezettem Abu Dhabiba, a Keleti Partra és Sarjahba.

Kezdetben 7 évig telepített idegenvezetőként dolgoztam (Quaestor, Aeroviva, Best Reisen, Medina Tours, Kartágó Travel). 2012 óta nem kis küzdelem árán - hiszen a volt telepített idegenvezetőket, nem szívlelik a körutas irodák - sikerült a kiutas idgenvezetői körbe bekerülni, és csoportos körutazásokat vezetni. (EuroMiskolc Travel, Fehérvár Travel, Grósz Utazás)

Vezetett körutazások:

 • Csehország

  Ismert helyszínek: Brno, Lednice, Prága, Kutna Hora, Punkava barlang, Karlovy Vary, Ceske Budejovice, Cesky Krumlov, Jicin, Porladó sziklák

 • Szlovákia

  Lucenec, Fülek, Pozsony, Kassa, Poprád

 • Lengyelország

  Krakkó, Zakopane, Auswitz, Pscina, Varsó, Kalisz, Wroclaw

 • Balti államok buszos körutazás

  Litvánia, Lettország, Észtország jelentősebb városai

 • Balti államok és Szentpétervár buszos körutak

  Ismert helyszínek: Litvánia, Lettország, Észtország, Finnország, Szentpétervár, Velikij Novgorod, Pszkov

 • Olaszország

  Ismert városok: Toszkán körutazások:Lucca, Pisa, Montecatini, Vinci, Firenze, Arezzo, San Gimignano, Siena, Volterra. Mindegyik városban önálló idgenvezetés, Ufficiben 2 órás önálló tárlatvezetés. Nápoly, Pompei, Sorrento, Capri, Róma, Szardínia szigete: Alghero, északi parti városok; Velence (Akadémia galéria, Dózse palota önálló tárlatvezetéssel)

 • Írország

  Dublin, Galway, Kerry Ring, Kilkenny, Kinsale, Cork

 • Vietnám - Kambodzsa - Laosz körutazások

  Először 2008-ban, majd ezt követően 2009-ben vezettem ide repülős körutazásokat, majd 2016-tól volt alkalmam 3 éven keresztül évente 4 alkalommal körutazásokat vezetni ebbe a régióba.

 • Horvátország

  KRK sziget, Varasd, Zágráb, Rijeka, Opatija, Senj, Plitvice

 • Szlovénia

  Ljubljana, Bled, Postojna, Skocijan, Koper, Piran

Kulturális körutazást csak úgy vállalok el, ha van időm megfelelően felkészülni. Egy-egy utazást mindig igyekszem percre pontosan, az adott helyszínnek megfelelően előkészíteni az előadásommal. A városnézésekre számomra fontos, hogy biztosítsanak audió guide-ot, mert egyrészt ehhez szoktam hozzá, másrészt a folyamatos előadáshoz vannak felépítve a városnézéseim.

Napidíj: 60.000 Ft

Óradíj: 6.000 Ft